‘El castell de cartes del PPCV’, per @lluisbertomeu

‘El castell de cartes del PPCV’, per @lluisbertomeu

LA QUINTA COLUMNA

Lluís Bertomeu

Ja ho hem escrit i s’ha dit per activa i per passiva… El Partit Popular de la CV ha d’optar per encetar un procés rigorós i audaç de regeneració, participació i valencianització. I ara toca parlar de noms, ja que la resta de formacions ja han definit els seus equips i referents, i els populars valencians no es poden permetre el luxe de continúar més setmanes atordits i noqueats. Atenent a totes les propostes i anhels que des de la militància s’han plantejat, que ja ha perdut la por i clama per la celebració de primàries, per llistes obertes i per finiquitar els “dedazos”, però també centrant-se en quines persones i quines estructures són actualment viables per a posar a caminar al partit. No a soles val reclamar la renovació, també s’ha de ser pràctic, coherent i discernir quins candidats són factibles i podem assumir estos rols.

Parlant clar i ras, a hores d’ara el lideratge del partit ha de recaure en Isabel Bonig, actual coordinadora general i portaveu de la formació, la qual cosa li habilita per a erigir-se com el dirigent necessari del PPCV. A les Corts Valencianes, la síndic portaveu hauría de ser Mª José Catalá, pel seu perfil renovat i la seua acreditada trajectòria. Apuntalada per Vicente Betoret, el qual generosament renuncià a la seua acta de regidor per centrar-se en la seua tasca al legislatiu i a la presidència provincial.

Una província de València, dirigida pel consolidat Betoret, l’estructura orgànica de la qual hauría de pivotar entre Luis Santamaría i Belén Hoyo. Amb un grup provincial a la Diputació refundat i novedós, què davant l’absència del president provincial al seu si, hauría d’estar liderat per Elena Bastidas, exalcaldessa d’Alzira. I junt a ella, nous referents del municipalisme com l’alcalde d’Alfafar Juan Ramón Adsuara o l’exalcalde de Manises Francisco izquierdo, junt a experimentats munícipes com l’alcalde de Benaguasil Joaquín Segarra o l’exalcalde de Montcada Juan José Medina.

A Alacant, el lideratge natural del partit a la província, i per tant qui hauría de presidir la Diputació ha de ser José Císcar, amb una trajectòria política al Consell irreprotxable. Junt a ell dos dirigents estan cridats a assumir responsabilitats a dita corporació, com són l’alcalde de Calp César Sánchez i el regidor de Redován Adrián Ballester. I a Castelló, junt a la nítida direcció de Javier Moliner tant al partit com a la Diputació, tant l’alcalde de Peníscola Andrés Martínez com el regidor de Segorb Miguel Barrachina han de situar-se com a clars referents de la nova política castellonenca.

I per finalitzar, al cap i casal -el meu ajuntament- el tàndem Alfonso Novo i Mª Àngels Ramon-Llin han d’encapçalar la dura tasca d’oposició, regenerant de veres el grup municipal i definint de valent el nou projecte popular a la capital valenciana.

Related posts

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *