‘Full de ruta per reconstruir el PPCV’, per @lluisbertomeu

‘Full de ruta per reconstruir el PPCV’, per @lluisbertomeu

LA QUINTA COLUMNA

Lluís Bertomeu

Regeneració de lideratges, participació directa de la militància i valencianització del discurs. Estos són, al meu parer, els tres eixos fonamentals per a redreçar als populars valencians i consolidar el seu estatus de partit majoritari a la Comunitat Valenciana. Tornar a ser la formació política referent d’esta terra, al ser la més identificada en la realitat i les aspiracions d’esta terra.

Valencianització del discurs: El PPCV s’ha de convertir en un partit arrelat a la nostra terra i la nostra gent. Un partit en personalitat pròpia i no sotmés a les decissions unilaterals preses des de Madrid. Un partit que defense els interessos de la CV en tots els fòrums, superant disciplines i complexos polítics miops. La nostra relació en l’Estat no pot passar per la submissió, sinó per l’exigència. Els populars valencians s’han de convertir en la punta de llança de la defensa de l’autogovern i l’estat autonòmic, des de la coherència i la identificació en els anhels de la majoría de valencians

Participació directa dels militans: Fabra ha netejat el partit de manera clara. Però encara i tot, la renovació ha de ser més profunda. De cares i de missatges. D’assumir la nova forma de fer política que la societat demanda, i això passa per democratitzar totalment les estructures orgàniques del partit. Un militant, un vot… instaurant les primàries per a escollir tots i cadascun dels responsables i dirigents, siguen els comités executius o els diputats provincials. Ja ho han manifestat les direccions comarcals, no volen tuteles ni avals signats en blanc. Els temps dels “dedazos” s’han acabat.

Regeneració de lideratges: La refundació ha de ser potent, després de més de dos dècades governant totes les institucions valencianes. Reinici d’idees i discursos, recanvi de cartells i cares. Hem de deixar pas a nous dirigents que encapçalen esta nova etapa. A tindre en compte referents territorials fonamentals com Isabel Bonig i Pepe Císcar, a més de savia nova representada per Mª José Catalá, Vicente Betoret, Luis Santamaría, Belén Hoyo o César Sánchez. Noves maneres de fer i entendre la política en majúscules, des de la proximitat a les persones i l’assumpció de la valencianitat. Identitat pròpia i oportunitats per a tots.

Related posts

1 Comment

  1. calafat

    Reconstruir el pp? Per que? El pp ha sigut, sobre tot estos ultums 12 anyets lo mes verinos, toxic i contrari que ha hagut contra Valencia (ho sent pero ja me’n he fartat de semblar una Comunitat de veïns. Preferixc Valencia, Regne de Valencia, Pais Valencia, i fins i tot regio!). Encara manen aci i a Madrid, pero: on esta l’aigua, per que passen del corredor mediterrani i treballen l’atlantic, per que financien a cabassades el port de barcelona i es riuen del de valencia? Pper que neguen un port franc (d’amagatall i en plena campanya electoral!) a ccastello i Valencia i li ho donen a Sevilla a 100 kms de la mar!!! Per que han alimentat desde madrid la campanya nacional i internacional de descredit contra valencia? On esta el nostre deute historic? Per a quan un finançament just? Per que ens imposen de xurros al front de la Generalitat que, a mes, d’ineptes s’avergonyisen de dir ni Xe! On esta el parc central? Per que no han perllongat Valencia fins la mar i ara haurem de vore com aixo es sepulta per a sempre? Per que estos i tants per ques mes?

    El pp no ha vingut repressentant la correcta interpretacio i defensa dels interesos de valencia ni res semblant! Ha sigut absolutamente estafador i toxic contra esta societat. El primer q ha de fer es demanar perdo a totes les valencianes, i valencians pel que ha mentit i s’ha aprofitat de nosatres! Tambe de tu.

    I els…”nous dirigents” que proposes? Supose que els posaras per interes teu de quedar be en ells, no? Perque ahi n’hi han d’uns que estan mes vistos que la xarito i perdedors, atres que no lliguen uns en atres, atres que son huits i nous i cartes que no lliguen, atres que van ser suprimits per “l’alto mando” i tu no hi dius ni pruna! I per que poses primers la teua proposta de dirigents i no la politica del valencianisme? Lo primer es establir el que volem, despres en quina, organisacio i despres qui esta en eixos llocs de l’organisacio i no a l’enreves com tu fas! Que esperes? Que et donen el que mai t’han donat? Xe, va, home! Deixa de donar la llanda ahi i ves cap als que has d’anar i que, a mes, son autentics i saben tractar a la gent i estan on toca. Els temps dels bobos va finir.

    Reply

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *